Hoe je bloemen kunt drogen voor een blijvende herinnering

Hoe je bloemen kunt drogen voor een blijvende herinnering

Er is niets zo nostalgisch als een droogboeket van bloemen uit een speciaal moment, zoals een bruiloft of een geboorte. Gelukkig is het drogen van bloemen een eenvoudige taak die je gemakkelijk thuis kunt doen. Hier zijn enkele methoden om bloemen te drogen voor een blijvende herinnering:

Deze methode is geschikt voor bloemen met stevige stelen, zoals lavendel, kattenstaarten, of zonnebloemen. Snijd de stelen op ongeveer 10 cm boven de grond, bundel ze samen met een rubberband en hang ze op een droge, donkere plaats met goede luchtcirculatie. Dit kan ongeveer 2-3 weken duren.

Krantendroging

Deze methode is geschikt voor bloemen met dunne stelen, zoals viooltjes of rozen. Leg de bloemen tussen de bladzijden van een krant en plaats ze in een warme, droge ruimte. Verander de krant dagelijks totdat de bloemen volledig droog zijn, dit kan ongeveer 2 weken duren.

Silicagel-droging

Deze methode is geschikt voor bloemen met dunne stelen, zoals lelies of orchideeën. Plaats de bloemen in een bak met silicagel en zorg ervoor dat de bloemen volledig bedekt zijn. Plaats de bak in een warme, droge ruimte en laat de bloemen ongeveer 2 weken drogen. Dit is een snellere methode dan de eerder genoemde methoden.

Microwave-droging

Deze methode is geschikt voor bloemen met dunne stelen, zoals viooltjes of lavendel. Leg de bloemen tussen de bladzijden van een papieren handdoek en plaats ze in de magnetron op de laagste stand. Droog de bloemen in 30 seconden intervallen totdat ze volledig droog zijn. Dit is een snellere methode dan de eerder genoemde methoden, maar pas op dat de bloemen niet verbranden of vlam vatten.

Eenmaal droog, kun je de bloemen bewaren in een luchtdichte container of gebruiken om een boeket te maken of een decoratie te creëren.

Wanneer je bloemen droogt, is het belangrijk om te weten dat de kleuren van de bloemen zullen veranderen naarmate ze drogen. Bloemen zullen vaak lichter van kleur worden, dus houd hier rekening mee als je een specifieke kleur wilt behouden. Ook kan de vorm van de bloemen veranderen tijdens het droogproces, dus experimenteer met verschillende methoden om te zien welke het beste werkt voor jouw bloemen.

Het drogen van bloemen is een leuke manier om speciale herinneringen vast te houden en te genieten van de schoonheid van bloemen, zelfs na de bloei. Dus volg de bovenstaande tips en begin vandaag nog met het drogen van bloemen voor een blijvende herinnering.

 

En als je op zoek bent naar bloemen om te drogen of een andere gelegenheid, bekijk dan Bloemen en Planten Bezorgen voor de mooiste bloemen en planten, rechtstreeks bij jou thuisbezorgd.

TuinTuin

©2024 Powered by Jotmardrisep for Bloemen en Planten Bezorgen

Disclaimer Kijk voor actuele informatie en prijzen op de website van de betreffende webwinkel. 

Wij zijn een affiliate website en verkopen zelf geen Bloemen en planten.

13 gift en cadeau partners, 7 Bloemenwinkels Online waaronder de top 3 bloemisten

Log in with your credentials

Forgot your details?