Makkelijke kamerplanten – makkelijke kamerplant schaduw & zon

makkelijke kamerplanten

Makkelijke kamerplanten voor in de zon of in de schaduw

Ben je op zoek naar grote hippe kamerplanten  die weinig water nodig hebben of een indrukwekkende plant die goed tegen zonlicht kan?

Kamerplanten kopen die wel tegen een stootje kunnen? Deze sterke binnenplanten behouden lang hun sierwaarde en stellen minder hoge eisen aan de hoeveelheid water of lichtintensiteit. Onderstaande zie je de makkelijke kamerplanten top 8

Top 8 gemakkelijke en sterke planten:

  • 1Dracaena Drakenbloedboom, racaena is de familienaam van een groepje kamerplanten die wel tegen een stootje kunnen.
  • 2 Sansevieria Vrouwentong, van origine is deze plant een woestijnplant en daar in de gort droge woestijn kreeg het weinig water. Hij is dus gewend aan periodes van droogte en ook als het gaat om zon heeft deze plant weinig eisen.
  • 3 Aglaonema Chinees groen, makkelijk in de omgang, prachtig om te zien.
  • 4 Kentia Sierpalm
  • 5 FicusLyrata Tabaksboom.
  • 6 Cactus Cowboycactus., deze is van nature gewend aan een droge omgeving en kan wel een maand zonder water! Daarnaast maakt het ook niet uit hoeveel licht je cactus krijgt. Let wel op dat je hem in de zomermaanden niet in het volle zonlicht zet, dat kan hij namelijk niet meer aan sinds ‘hij aan ons klimaat gewend is!
  • 7 Yucca Palmlelie, bekend bij iedereen die niets van planten weet…met een stevige stam, bladeren die niet met zich laten sollen en een naam die direct duidelijk maakt met wat voor een gozer je te maken hebt.
  • 8 Beaucarnea Olifantenpoot, De Beaucarnea Recurvata of Nolina Recurvata is afkomstig uit Mexico en omstreken. Deze robuuste stam en verdikking bij de knolvormige voet lijkt ook een olifantenpoot. Dit is ook de reden dat deze kamerplanten in Nederland bekend staat als Olifantenpoot.

 

 

©2024 Powered by Jotmardrisep for Bloemen en Planten Bezorgen

Disclaimer Kijk voor actuele informatie en prijzen op de website van de betreffende webwinkel. 

Wij zijn een affiliate website en verkopen zelf geen Bloemen en planten.

13 gift en cadeau partners, 7 Bloemenwinkels Online waaronder de top 3 bloemisten

Log in with your credentials

Forgot your details?