luchtzuiverende planten- Werken ‘luchtzuiverende planten’ echt?

luchtzuiverende planten

Ten eerste, wat zijn luchtzuiverende planten?

Er zijn  planten niet alleen zorgen voor sfeer en zuurstof, maar ook een luchtzuiverende werking hebben? Dat betekent een schonere én frissere lucht in huis. Deze natuurlijke luchtverfrissers zijn de perfecte kantoorplanten, maar zijn ook prettig in de woonkamer of slaapkamer.

luchtzuiverende planten, wat zijn dat

Werken deze ‘luchtzuiverende planten’ echt

Dat planten CO2 omzetten in zuurstof (en suiker) is bekend. Maar Ogreen claimt ook dat zijn planten „alle chemische stoffen die in de lucht zweven” kunnen opnemen. Als voorbeeld worden onder meer formaldehyde en benzeen genoemd. Ogreen claimt dat planten fijnstof „binden op hun bladeren. Hiermee reduceren ze de fijnstof concentratie in de lucht.” Tuincentrums  maaken ook reclame voor zuiverende planten.

Thuiswerkers kunnen er „meer en geconcentreerder” door werken.

Het onderliggende onderzoek waarnaar verwijst, wordt, is gedaan met planten in afgesloten ruimtes, waar de schadelijke vluchtige stof is ingebracht. Daarna is gemeten hoe snel de stof, onder meer formaldehyde, weer uit de verschillende ruimtes verdween. Volgens het bedrijf daalde de concentratie formaldehyde in een ruimte met vier planten in een uur tijd van 0,30 ppm (deeltjes per miljoen) naar vrijwel nul.

Luchtzuiverende Planten: Hoeveel planten per m2 …

Het verschilt per plant hoeveel vierkante meter lucht hij kan reinigen. Om die reden verschilt ook het aantal luchtzuiverende planten per vierkante meter. Je kunt in het tuincentrum of bij aankoop van planten vragen/zien hoeveel vierkante meter één plant kan reinigen. Je hoeft vervolgens alleen uit te rekenen hoeveel vierkante meter je hebt en hoeveel planten je dan dus nodig hebt.

Misschien vraag je je af…

Waarom je een luchtzuiverend plant in huis zou moeten halen.?

Je wordt er veel gezonder van.

Zo blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Exter dat extra groen in onze leefomgeving positieve effecten heeft op onze gezondheid. Daarnaast word je, hoe gek het ook klinkt, minder snel moe wanneer je af en toe naar een kamerplant kijkt. Het kijken naar natuur zou namelijk stress verminderen, en door stress word je nou juist zo moe.

 

 

 

©2024 Powered by Jotmardrisep for Bloemen en Planten Bezorgen

Disclaimer Kijk voor actuele informatie en prijzen op de website van de betreffende webwinkel. 

Wij zijn een affiliate website en verkopen zelf geen Bloemen en planten.

13 gift en cadeau partners, 7 Bloemenwinkels Online waaronder de top 3 bloemisten

Log in with your credentials

Forgot your details?