Anti snurk plant – werkt het echt?

Anti snurk plant

Anti snurk plant: dé oplossing tegen snurken?

Ben je vaak geïrriteerd omdat je partner je wakker houdt met zijn of haar gesnurk? Of baal je van de snurkgeluiden die je zelf produceert? Dan kun je  baat hebben bij de aanschaf van de zogenaamde anti snurk plant.

Deze tropische plant, de Ananas Bromelia of simpelweg ananasplant genaamd, heeft zijn populariteit te danken aan de bijzondere anti snurk eigenschappen die hij bezit.

Als je deze plant in je slaapkamer plaatst, zouden je snurkklachten afnemen, zeggen experts. L

Waarom is de anti snurk plant nu zo bijzonder en…

Wat doet de anti snurk plant?

De Ananas Bromelia is een tropische sierplant die zijn oorsprong vindt in de oerwouden van Uruguay. De vrucht die in de plant groeit, is kleiner en iets donkerder dan de ananas die we consumeren. In principe is de vrucht van de Bromelia Ananas niet eetbaar. Als je echter geduld hebt en wacht totdat de vrucht oranje wordt en lekker begint te ruiken, zou je een hapje kunnen proberen.

De ananasplant bezit verschillende positieve eigenschappen waardoor de plant de stempel ‘anti snurk plant’ heeft gekregen. Ten eerste geeft de plant, in tegenstelling tot andere planten, ’s nachts zuurstof af in plaats van overdag. Met meer zuurstofopname tijdens de slaap zou de kans op snurken afnemen. Of dit ook echt zo is, verschilt van persoon tot persoon. De extra zuurstof in je slaapkamer zorgt er wel voor dat je tijdens de slaap beter uitrust.

Daarnaast wordt er door de anti snurk plant het enzym bromelaïne verspreid. Dit enzym werkt ontstekingsremmend en zou een positief effect hebben op snurkklachten. Ook de heerlijke, luchtwegverwijdende geur schijnt snurken tegen te gaan en geeft je daarnaast een heerlijke, diepe ademhaling.

Anti snurk plant

Wat vinden wij:

Deze ananasplant, ofwel de Bromelia Ananas, heeft zeker een aantal bijzondere eigenschappen die zouden kunnen helpen tegen snurken. Zo geeft de plant ‘s nachts zuurstof af en verspreidt hij een luchtwegverwijdende geur. Maar is de ananasplant ook echt een anti snurk plant?

Andere manier van zuurstofuitstoot

Dat de ananasplant helpt tegen snurken en je beter laat slapen, heeft een onderzoek van NASA niet kunnen aantonen En er is helaas ook geen goed ander onderzoek gevonden dat dit uitwijst. Toch is er wel één ding dat klopt aan het verhaal , namelijk dat de ananasplant op een andere manier zuurstof uitstoot dan doorsneeplanten.

We raden snurkers aan om de ananasplant te kopen maar moeten echter wel realistisch blijven: de plant zal uw snurkprobleem waarschijnlijk niet volledig oplossen.

 

 

©2024 Powered by Jotmardrisep for Bloemen en Planten Bezorgen

Disclaimer Kijk voor actuele informatie en prijzen op de website van de betreffende webwinkel. 

Wij zijn een affiliate website en verkopen zelf geen Bloemen en planten.

13 gift en cadeau partners, 7 Bloemenwinkels Online waaronder de top 3 bloemisten

Log in with your credentials

Forgot your details?